Skip to main content
 
 
 
 
 

Maak kennis met beeldtaal, media en techniek!

Beeld, beeld en nog meer beeld

Elke dag wordt men overspoeld door beeld. Beeldtaal speelt dan ook een belangrijke rol in onze samenleving. Viesueel Geweld biedt workshops aan op locatie (school, bibliotheek, evenement, filmhuis) waarin beeldtaal en techniek centraal staan.

Kennis maken met beeldtaal, media en techniek is het uitgangspunt van onze workshops. Dit doen we door deelnemers kritisch te laten kijken, hun creativiteit te prikkelen, verhalen te laten vertellen en vooral door zelf te doen! Zij vertellen hun verhaal bijvoorbeeld in een Stop Motion animatie, interactieve tekening, Videoclip, GIF of Video Jockey set.

Iets moois gemaakt in één van onze workshops?

Bekijk het eindresultaat

GIF IT TO ME

Vertel een miniverhaal in een GIF 

Gifjes, die bewegende plaatjes die maar blijven afspelen, zijn ongekend populair en worden meer en meer gebruikt in allerlei vormen van communicatie online. In onze workshop worden deze geinige minifilmpjes on the spot gemaakt!

Tijdens de workshop maken de deelnemers zelf een vier seconden durende GIF-animatie waarin ze een boodschap uitbeelden. Dit doen ze door het combineren van grafische elementen, achtergrondanimaties en acteerwerk voor een green screen. De filmpjes zijn direct te zien en te delen met de wereld.

Deze workshop kan op thema, lestijd of leerdoel toegespitst worden.
Leeftijd > 6 – 100

REMAKE

Knip, plak, knutsel en edit een videoclip

In de ReMake gaan de deelnemers aan de slag als videoclip-editor. Met stiften, stickers en verf brengen ze een nieuwe laag aan op uitgeprinte frames(losse beelden) van een videoclip.

Clips van beroemde popsterren veranderen zo in een bonte uitbarsting van kleuren. Met meerdere frames om te bewerken leert de deelnemer niet alleen over de werking van film, maar kunnen ze ook een eigen mini-animatie maken. De frames worden gescant en zijn direct zichtbaar in de clip!

Deze workshop kan op thema, lestijd of leerdoel toegespitst worden.
Leeftijd > 6 – 100

STOP MOTION

Maak je eigen animatiefilm

Leer alles over de basis van stop-motion animatie en hoe je een verhaal verteld met bewegend beeld.

In groepjes werken de deelnemers in een mini-studio gezamenlijk aan hun verhaal. Om het verhaal vorm te geven moet er een decor, personages en tekst geknutseld worden. Daarna wordt de opname foto voor foto gemaakt. Alle beelden achter elkaar vormen het filmpje. De les wordt afgesloten met een premiere van alle filmpjes.

Deze workshop kan op thema, lestijd of leerdoel toegespitst worden.
Leeftijd > 6 – 100

VJ FOR A DAY

In the mix!

In deze hands-on workshop leren de leerlingen de kneepjes van het vak; Video Jockey (VJ).

Een VJ verteld zijn verhaal d.m.v. ritme, kleur, beweging, tekst en textuur. De deelnemers maken hun eigen verhaal, video content en leren dit mixen als een echte VJ. Een eigen VJ performance is het eindresultaat!

Deze workshop kan op thema, lestijd of leerdoel toegespitst worden.
Leeftijd > 8 – 100

MY FIRST VIDEOMAPPING

Sculptuur komt tot leven

Videomapping is een techniek waarbij in projectie wordt gespeeld met de vormen van het projectievlak. Dit kan bijvoorbeeld een sculptuur, tekening, decorstuk of gebouw zijn!

In deze workshop bouwen de deelnemers in groepen een sculptuur. Met de software MadMapper laten ze hun sculptuur tot leven te komen. Wat is er te zien op deze sculptuur, en wat vertel ik hiermee? Dit zijn vragen waarmee de deelnemers aan de slag gaan.

Leeftijd > 10 – 100

INTERACTIEF KUNSTWERK

Kunstwerk komt tot leven!

In deze workshop maken deelnemers op een creatieve manier kennis met electronica.

In groepjes wordt een interactieve tekening of object gemaakt. Door gebruik van elektrisch geleidende verf, en audio komt de tekening of het object na aanraking tot leven! Op een speelse manier wordt er geleerd hoe voltage, weerstand en circuits werken.

Deze workshop kan op thema, lestijd of leerdoel toegespitst worden.
Leeftijd > 6 – 100