Op het Ajyal Youth Film Festival  zijn jeugfilms uit alle uithoeken van de wereld te zien. Daarnaast kan jong en oud zelf experimenteren met vele interactieve installaties, games en workshops in een medialab. In het medialab van 2013 begeleiden wij twee installaties van Nou&Herkauw; De Stoptrein en Giga Robo vs. Super.

Ajyal Film Festival is het kinderfilm festival in het Midden-Oosten.

De Stoptrein

De Stoptrein is een trein die vaker stopt dan rijdt. Althans, zo lijkt het. De trein rijdt 5 cm om vervolgens 20 seconden stil te staan. De camera voorop de trein neemt na deze 20 seconden een foto om vervolgens weer 5 cm te gaan rijden.

Wanneer de foto’s achter elkaar worden afgespeeld krijg je een film waarin het lijkt alsof je zelf in de trein zit. Een trein die door een continu veranderend landschap rijdt. Kinderen kunnen met Playmais, een 100% natuurlijke bouwsteen, het landschap rondom “De Stoptrein” vormgeven.

Giga Robo VS Super

Met behulp van een greenscreen, vingercamera’s, maar ook maquettes, verschillende props en geluidseffecten worden verschillende scènes gecreëerd die gezamenlijk een korte film vormen. Het acteerwerk, camera werk en de special-effects worden allen door de deelnemers zelf gemaakt.